21.2.2017 LUP vuosikokous

Vuosikokouksessa summattiin mennyt vuosi ja valmistauduttiin tulevaan. Vuosi 2016 oli aktiivinen: viikkotreenejä eri ryhmissä oli 176 kertaa, 11 hälytysharjoitusta, ja yhteensä erilaisia yhdistyksen tapahtumia kirjattiin 225 kappaletta. Kun tapahtumiin ja niiden järjestelyihin sekä tiimityöskentelyyn ja muuhun toimintaan käytetty aika lasketaan yhteen, on vuodelle summattavissa n. 3000 henkilötyötuntia - arvokasta vapaaehtoistyötä hyvässä seurassa.

Vuonna 2016 otettiin käyttöön uusi tasoryhmiin perustuva koulutusjärjestelmä. Koetuloksilla mitattuna tulosta onkin syntynyt:  pelastuskoirakokeisiin osallistui vuoden kuluessa kaikkiaan yhdeksän koirakkoa, ja yhdistyksen koirakoilla on vuoden 2017 alussa yhteensä 19 voimassaolevaa koesuoritusta. Näin hyvä tilanne ei olekaan ollut koskaan aiemmin.

LUP on ollut aktiivisesti mukana erilaisessa yhteistoiminnassa mm. Hupekon, Vapepan ja pelastuskoiraliiton puitteissa. Kaksi koirakkoa on ollut mukana pelastuslaitoksen uudessa PETO-koira  -hankkeessa. Yhdistykse jäseniä kouluttautui lisäksi Vapepa-johtajaksi ja liiton pelastuskoiratestaajaksi.

Vuonna 2017 jatketaan samalla mallilla. Hälytyskoirien vaatimukset nousevat vuoden 2017 alussa, kun sekä uusilta että vanhoilta koirilta edellytetään koesuorituksia sekä hausta että jäljeltä. Haasteeseen vastataan koulutuksella, ja suunnitteilla on mm. viimevuotiseen tapaan jälkityöskentelyyn keskittyvä harjoitusleiri. Yhdistys tulee järjestämään kokeita keväällä ja syksyllä sekä haussa että jäljellä. Jälkikokeisiin tuli vuoden alussa muutoksia, ja järjestelyjä harjoiteltaessa saavat myös koirakot hyvää harjoitusta. LUP:n taajamakoulutus esitellään pyynnöstä pelastuskoiraliiton kouluttajaseminaarissa elokuussa.

10-viikkoiselle Velmulle kokous oli vähän uuvuttava.