26.–28.8.2016 Ryhmäkatselmus Tampereella

LUP ry osallistui jälleen Pelastuskoiraliiton vuosittaiseen ryhmäkatselmukseen, joka järjestettiin tällä kertaa Tampereella. Ryhmäkatselmuksen tarkoitus on toimia hälytysryhmien tasontarkastuksena, ja erilaisissa tehtävissä hälytysryhmien edustusryhmät pääsevät ratkomaan monia erilaisia pelastuskoiratoimintaan liittyviä tehtäviä. LUP:n ryhmälle osuneet tehtävät vaihtelivat pitkästä tienvarsitarkastuksesta esine-etsintään, rakennusetsintään, erilaisiin ensiaputilanteisiin ja jäljennostotehtävään tuulella, joka kaatoi puita. Niin, ja hauskaan tottelevaisuustehtävään, jossa mitattiin koirien häiriönsietoa.

Ryhmä ei tällä kertaa saanut yhtään "tavallista" alue-etsintää, joka on tietysti LUP:n ehdoton vahvuus, mutta on tervetullutta päästä haastamaan itseä epämukavuusalueillakin. Palautteet ryhmän toiminnasta olivat säännönmukaisesti kiittäviä, joten voidaan todeta, että LUP:n hälytysryhmä on vahvasti tehtäviensä tasalla.

Tiukan suorittamisen ohella tapahtuma tarkoitti myös yhdessäoloa eri yhdistysten hälytysryhmien ja testaajien kesken, eikä tuuli estänyt lauantai-iltana kokoontumista grillipaikalla. Kiitokset Tampereen Seudun Etsintäkoirille (TSE) hyvin toteutetusta ja monipuolisesta tapahtumasta!

Kuvat: TSE, LUP ja Mikko Kaataja