Oppilaat

­Jilla ja Elina

Jilla (s. 2010) on Howavart.

Olemme olleet toiminnassa mukana vuodesta 2011. Jilla on kertova koira, joka etsittävän löydettyään tulee haukkumaan ja opastaa etsijät löydetyn luokse. 

Itse olen ollut hälyryhmässä keväästä 2012 lähtien.

 

 

 

Vili ja Jenny

Vili (s. 2010) on labradorinnoutaja. Vili ilmaisee haukkumalla maalimiehen luona. 

Vili on maalaispoika Snappertunasta, jota kaupungin vilinä ihmetyttää ja kummastuttaa. Vili on rauhallinen, tarkka ja innokas työntekijä, joten perusetsintä toimii hyvin. Ajoittain kuitenkin epävarmuus nostaa päätään, kun ollaan useampien koirien kanssa. Toisten koirien läsnäoloon totuttelu onkin meille tärkein harjoittelun kohde tällä hetkellä.

Vili elää hajuista ja palkkautuu hyvin ruoalla, ja rakastaa kehuja! Pidimme pelastuskoiratouhuista taukoa kevään ja kesän 2013 perheenlisäyksen takia, mutta palasimme työn touhuun syksyllä 2013. 

Itse olen ollut mukana pelastuskoiratoiminnassa vasta Vilin kanssa, vuodesta 2011. LUPin hälyryhmässä olen ollut mukana loppuvuodesta 2012 alkaen.

 

Nelli ja Lisa

Nelli (s.2010) partacollie. Nellin ilmaisutapa on kertova ilmaisu: (tulee ohjaajan luo ja haukkuu ohjaajalle).

Nelli työskentelee rauhallisesti ja on ohjattavissa äänellä ja ohjaajan kehon kielellä. 

Olen ollut mukana toiminnassa syksystä 2011.

 

 

 

 

 

 

 

Tessa ja Pia

Tessa (s.2009) on energinen ja älykäs bordercollie, joka pitää juoksemisesta ja yhdessä tekemisestä. 

Tutustuin pelastuskoiratoimintaan vuonna 2012, ja joulukuussa meidät hyväksyttiin jäseniksi. Ilmaisuksi valitsin rullailmaisun.

 

 

 

Zina ja Satu

Zina, Ruffenuff Papa Don't Preach (s. 2012) on pitkäkarvainen collie.

Zina on iloinen, reipas ja sosiaalinen sekä ihmisiä että toisia koiria kohtaan.
Zinan ilmaisutapa on haukkuva.

Tulimme mukaan LUPin toimintaan keväällä 2013. Tavoitteenamme on, että olisimme jonain päivänä osa hälyryhmää.

 

 

 

 

Hugo ja Minna

Hugo, Bullbugbear's Mr Mulch (s. 2011) on bullmastiffi. Ilmaisu Hugolla on kertova.

Hugo on reipas iso poika, jota on jokseenkin helppo motivoida herkuilla. Se huomaa nopeasti, mitä sille yritetään opettaa, ja tykkää touhuta kaikenlaista kaikkien kanssa. Olemme kokeilleet Hugon kanssa kaikenlaisia harrastuksia, mutta pelastuskoiratoiminta on kaikkein eniten meidän molempien mieleen.

Olemme treenanneet vuoden 2013 alusta lähtien  ja edistystä on tapahtunut hitaasti mutta varmasti. Toivottavasti pääsemme vielä pitkälle!

 

 

 

 

Zaki ja Pia

Zaki, Ardiente Cazador Orion (synt. 9.4.2013), on iloinen, hyvin keskittyvä,  työlinjainen australianpaimenkoira. 

Zaki haluaa olla mukana kaikessa toiminnassa ja mikäli toiminta on haasteellista ja vaatii ajattelua, sen mukavampaa se Zakista on. Poikamaisista kujeistaan huolimatta Zaki on nöyrä ja aina halukas tottelemaan ja oppimaan uutta. Vaikka Zaki on suhteellisen helppo kouluttaa, vaatii se terävyytensä ja oppimishalukkuutensa vuoksi myös ohjaajaltaan jatkuvaa koiranlukutaitoa ja treenien etukäteissuunnittelua.

Olemme Zakin kanssa treenanneet LUP: ssa syksystä 2014 lähtien. Zakin ilmaisutapa on kertova ilmaisu (patukasta vetäminen). Tavoitteita pitää aina olla, ja niinpä Zakin ja minun tavoitteena on suorittaa kaikki vaadittavat kokeet ja sitä kautta olla jonain päivänä mukana hälyryhmän toiminnassa.

 

 

Jäbä ja Santeri

Jäbä

Jäbä (s. 2014) on vanhaenglanninlammaskoira. Jäbä on pienestä pitäen ollut reipas ja vauhdikas kaveri, ja se näkyy myös tekemisessä. Vaikka osaamista ei vielä ole, se korvataan väsymättömällä tekemisellä

Treenasin parin vuoden ajan Jäbän emän kanssa, mutta kesän 2015 aikana kypsyi päätös koiran vaihtamisesta. Koen pelastuskoiran kouluttamisen kiinnostavana haasteena. On mielenkiintoista nähdä, löytyykö  vanhan paimenkoirarodun edustajasta riittävästi puhtia työskentelyyn.

Aloitin pelastuskoiratreeneissä käynnin syksyllä 2012.

 

 

Bindi ja Eric

Bindi, Hazelmoor Bubble Bath (s. 2014) on aina yhtä energinen ja innokas australianpaimenkoiranarttu. Bindi rakastaa oppia uutta ja kulkea omistajansa mukana kaikkialla.

Bindi on älykäs ja nauttii saadessaan tehtäviä ja pulmia ratkaistavakseen. Se on kokeillut vähän kaikenlaisia harrastuksia, mutta kaikki, mikä sijoittuu luontoon ja metsään, on sen mielestä parasta.

Aloitimme Bindin kanssa treenamisen LUP:ssa keväällä 2015. Bindin ilmaisumuoto on kertova ilmaisu (patukka).

 

 

 

 

Anssi, Hessu ja Tanja

Anssi, Holmankarin Livingstone (s. 2007) on iloinen ja energinen dalmatiankoirauros, jolle ihan kaikki mahdollinen on "parasta ikinä". Haasteena vuosien mittaan on ollut Anssin energian suuntaaminen oikeaan suuntaan ja keskittymiskyvyn kehittäminen. Anssin ilmaisu on kertova. Se tulee löydettyään nykäisemään ohjaajansa vyötäröllä roikkuvasta patukasta. Olemme olleet mukana pelastuskoiratoiminnassa vuodesta 2008, LUPin riveissä syksystä 2014.

Hessu, Elemental's Ahead of his Time (s. 2012) on dalmatiankoiraksi rauhallinen ja harkitseva, tosin muihin rotuihin verrattuna näin ei välttämättä luonnehdittaisi. Hessu on iloinen kaveri, joka töissä vakavoituu tositoimiin ja hoitaa tehtävänsä virkamiehen tapaan keskittyneesti ja tarkasti. Hessun ilmaisutapa on haukku.

 

 

 

 

 

Karvinen ja Heidi

Karvinen, Troyen's Halleluja (s. 2015) on nuori ja aktiivinen saksanpaimenkoiratyttö. Motivaatio Karvisella on kohdallaan. Parasta maailmassa on Karvisen mielestä ruoka, ja sen kanssa treenaaminen on helppoa ja antoisaa. Sen intohimona on kaikenlainen yhdessä tekeminen, ja se on varsin lupaava tuleva pelastuskoira. Tähtäimessä onkin saada Karvisesta luotettava ja tarkka työpari tuleviin etsintätehtäviin.

 

 

 

 

Aada ja Marjo

Aada (s. 2011) on saksanpaimenkoira-malinois-sekoitus. Aada on vilkas, kova etsimään ja rodulle tyypillisesti erittäin miellyttämisenhaluinen. Aadan ilmaisu on kertova, eli löydettyään se tulee haukkumaan minulle. Aadaa on helppo kouluttaa, joskin osaamisen lisääntyessä Aada opportunistina yrittää oikoa asioissa. 

Aada on myös lahjakas riistanajaja ja käy syksyisin metsästämässä kanalintuja. Kotona Aada on rauhallinen ja iloinen perheen sydän. Koirapuistossa on paljon hyviä kavereita, joiden kanssa Aada leikkii kuin "äijät", painien ja öristen. Aada tulee toimeen kaikkien kanssa, niin eläinten kuin ihmisten. Olemme molemmat olleet mukana vuodesta 2015.