Oppilaat

 

 

Zaki ja Pia

Zaki, Ardiente Cazador Orion (synt. 9.4.2013), on iloinen, hyvin keskittyvä,  työlinjainen australianpaimenkoira. 

Zaki haluaa olla mukana kaikessa toiminnassa ja mikäli toiminta on haasteellista ja vaatii ajattelua, sen mukavampaa se Zakista on. Poikamaisista kujeistaan huolimatta Zaki on nöyrä ja aina halukas tottelemaan ja oppimaan uutta. Vaikka Zaki on suhteellisen helppo kouluttaa, vaatii se terävyytensä ja oppimishalukkuutensa vuoksi myös ohjaajaltaan jatkuvaa koiranlukutaitoa ja treenien etukäteissuunnittelua.

Olemme Zakin kanssa treenanneet LUP: ssa syksystä 2014 lähtien. Zakin ilmaisutapa on kertova ilmaisu (patukasta vetäminen). Tavoitteita pitää aina olla, ja niinpä Zakin ja minun tavoitteena on suorittaa kaikki vaadittavat kokeet ja sitä kautta olla jonain päivänä mukana hälyryhmän toiminnassa.

 

 

Jäbä ja Santeri

Jäbä

Jäbä (s. 2014) on vanhaenglanninlammaskoira. Jäbä on pienestä pitäen ollut reipas ja vauhdikas kaveri, ja se näkyy myös tekemisessä. Vaikka osaamista ei vielä ole, se korvataan väsymättömällä tekemisellä

Treenasin parin vuoden ajan Jäbän emän kanssa, mutta kesän 2015 aikana kypsyi päätös koiran vaihtamisesta. Koen pelastuskoiran kouluttamisen kiinnostavana haasteena. On mielenkiintoista nähdä, löytyykö  vanhan paimenkoirarodun edustajasta riittävästi puhtia työskentelyyn.

Aloitin pelastuskoiratreeneissä käynnin syksyllä 2012.

 

 

Bindi ja Eric

Bindi, Hazelmoor Bubble Bath (s. 2014) on aina yhtä energinen ja innokas australianpaimenkoiranarttu. Bindi rakastaa oppia uutta ja kulkea omistajansa mukana kaikkialla.

Bindi on älykäs ja nauttii saadessaan tehtäviä ja pulmia ratkaistavakseen. Se on kokeillut vähän kaikenlaisia harrastuksia, mutta kaikki, mikä sijoittuu luontoon ja metsään, on sen mielestä parasta.

Aloitimme Bindin kanssa treenamisen LUP:ssa keväällä 2015. Bindin ilmaisumuoto on kertova ilmaisu (patukka).

 

 

 

 

Karvinen ja Heidi

Karvinen, Troyen's Halleluja (s. 2015) on nuori ja aktiivinen saksanpaimenkoiratyttö. Motivaatio Karvisella on kohdallaan. Parasta maailmassa on Karvisen mielestä ruoka, ja sen kanssa treenaaminen on helppoa ja antoisaa. Sen intohimona on kaikenlainen yhdessä tekeminen, ja se on varsin lupaava tuleva pelastuskoira. Tähtäimessä onkin saada Karvisesta luotettava ja tarkka työpari tuleviin etsintätehtäviin.

 

 

 

 

Aada ja Marjo

Aada (s. 2011) on saksanpaimenkoira-malinois-sekoitus. Aada on vilkas, kova etsimään ja rodulle tyypillisesti erittäin miellyttämisenhaluinen. Aadan ilmaisu on kertova, eli löydettyään se tulee haukkumaan minulle. Aadaa on helppo kouluttaa, joskin osaamisen lisääntyessä Aada opportunistina yrittää oikoa asioissa. 

Aada on myös lahjakas riistanajaja ja käy syksyisin metsästämässä kanalintuja. Kotona Aada on rauhallinen ja iloinen perheen sydän. Koirapuistossa on paljon hyviä kavereita, joiden kanssa Aada leikkii kuin "äijät", painien ja öristen. Aada tulee toimeen kaikkien kanssa, niin eläinten kuin ihmisten. Olemme molemmat olleet mukana vuodesta 2015.

 

Lisäksi:

Tessi ja Iro

Elina ja Eka

Sara ja Voltti

Hannele ja Nova

Harri ja Belita

Minsu ja Boston